Suchodół - Noclegi - Lubuskie - Zielone Szkoły - Apiturystyka - Brody - Wakacje - Gospodarstwo agroturystyczne - Dla dzieci
Położenie : 51° 47' 43'' N / 14° 43' 54'' E
Napisz do nas: filipowicz.agro@wp.pl
Koziołek Suchodołek w nowej zagrodzie Jolanta i Maciej Filipowicz
68 - 343 Brody Żarskie, Suchodół 2
gm. Brody, woj. lubuskie
tel: (68) 371 20 43 tel. kom: +48 667 591 401 

kiedy jesteśmy poza zasięgiem napisz sms-a a my oddzwonimy

Ogniska 

Ognisko (do 2 godzin) – opał, media                                                               10 zł/os

Ognisko z kiełbaskami, chleb, przekąski (marynowane ogórki, papryka,                                                               rzodkiewki, cukinia i inne), kawa, herbata                                       15 zł/os

Ognisko z kiełbaskami, kaszanką, chleb, przekąski marynowane                                                                          jak wyżej, kawa, herbata                                                              20 zł/os

Ognisko z kiełbaskami, kaszanką, karkówką, chleb, przekąski                                                                              jak wyżej, kawa, herbata                                                              25 zł/os

"Kociołek gospodyni”(mięso, warzywa pieczone, duszone)                                                                                    kawa, herbata, pieczywo                                                               20 zł/os

Zupa (do wyboru)                                                                                            8 zł/os

2-gie danie (do wyboru) z kompotem lub sokiem                                              25 zł/os

Kawa, herbata, ciasto                                                                                     12 zł/os

 

Imprezy okolicznościowe

„Uczta pod chmurką”  

I wersja  

  1. Żurek z jajkiem - gratis od gospodarzy
  2. Kiełbasa, krupniok
  3. Grillowane sakiewki (specjalność pani domu) lub skrzydełka
  4. Chleby własnego wypieku (jasne, ciemne, z ziarnami)
  5. Smalec wiejski ze skwarkami i cebulką
  6. Przekąski (ogórki w saganie, marynowane warzywa: papryka, kalafiory, brokuły, rzodkiewki )
  7. Kawa, herbata

II wersja 
 j.w  wersja I + dodatkowo                              

  • Kiełbasa biała
  • Karkówka
  • Tzatziki

III wersja    
 j.w wersja I i II  + dodatkowo

  • Bukiet kolorowych sałatek
  • Deser  „Owocowe delicje” (specjalność pani domu: banany grillowane z alkoholem                                                                                   lub jabłka pieczone z migdałami i alkoholem)

Istnieje możliwość indywidualnego zamówienia menu na ognisko lub grill.

Tematyczne kolacje
- mogą być w formie szwedzkiego stołu lub „zasiadane”  z obsługą

I wersja - „Chłopskie jadło”   

  1. Żurek z jajkiem
  2. Biała kiełbasa pieczona z majerankiem
  3. Deski mięs pieczystych:
    • Soczysta karkówka 
    • Pieczeń  „ognista”
    • Pieczeń „ziołowa”
    • Kurczaki złociste na gorąco
    • Sosy do mięs
  4. Przystawki
  5. Chleby własnego wypieku (jasne, ciemne, z ziarnami)
  6. Swojski smalec ze skwarkami i cebulką
  7. Przekąski -  marynowane warzywa: papryka, ogórki, kalafiory, brokuły, rzodkiewki i inne
  8. Kawa, herbata

II wersja-  „Rybne przysmaki"       

  1. Ryba po grecku
  2. Sałatki śledziowe  (3 rodzaje)
  3. Koreczki z łososia
  4. Deski mięs pieczonych i wędlin
  5. Chleby własnego wypieku (jasne, ciemne, z ziarnami)
  6. Przekąski – marynowane warzywa:papryka, ogórki, kalafiory, brokuły, rzodkiewki i inne
  7. Kawa, herbata

III wersja  „Serowe party"

  1. Koreczki serowe
  2. Kanapeczki bankietowe mini
  3. Deski serów gatunkowych, pleśniowych, smakowych
  4. Deski mięs pieczonych i wędlin
  5. Przystawki
  6. Chleby własnego wypieku (jasne, ciemne, z ziarnami)
  7. Kawa, herbata


IV wersja  - kolacja tradycyjna   

  1. Półmiski szynek, baleronów, wędlin i kiełbas wędzonych
  2. Półmiski serów gatunkowych, pleśniowych, smakowych
  3. Jajka w sosie tatarskim
  4. Sałatki ( 2 rodzaje), przystawki
  5. Smalec swojski ze skwarkami i cebulką
  6. Przekąski – marynowane warzywa: papryka, ogórki, kalafiory, brokuły, rzodkiewki i inne
  7. Chleby własnego wypieku (jasne, ciemne, z ziarnami)
  8. Kawa, herbata






























Ziemia Lubuska
Suchodół - Lubuskie - Brody - Koziołek - Agroturystyka - Zielone Szkoły - Noclegi - Pokoje - Ziemia Lubuska
Copyright by wakacje.agro.pl 2012 ICDR